Ronja & Rasmus

I hushållet har vi även två håriga katter vid namn Ronja och Rasmus. Ronja skaffade jag hösten 2006 när jag fortfarande bodde själv, och Rasmus köpte jag och Johan gemensamt strax innan vi flyttade ihop i början av 2008. De är vanliga huskatter båda två, även om Rasmus sägs ha en mamma som är renrasig norsk skogkatt. De är egentligen varken inne- eller utekatter, de får göra lite som de vill. De går gärna ut när vädret är fint, för om det är kallt eller regnigt stannar de helst inne!

Ronja är en typisk honkatt, det vill säga en riktig diva! Finkänslig, kräsen och bestämd. Dessutom är hon lite av en fotfetischist. Ska det mysas är det på hennes villkor, men om hon väl vill gosa så finns det ingen hejd på henne.

Det bästa hon vet är att få ligga och sova i vår säng, i våra garderober eller få vara ute och smyga på fåglar (ni kan va lugna, hon kommer aldrig närmare än tio meter 😛 ).

Rasmus är nästan raka motsatsen till Ronja, det är inga knussligheter och inte så noga. Han finner sig med det mesta, äter det mesta och gillar de flesta. En av Rasmus favoritstunder på dagen (förutom matdags då förstås) är när matte eller husse borstar tänderna!

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s