Fiber! 

Kanske konstigt att skriva ett blogginlägg om internetuppkoppling, men fibern är så sjukt efterlängtad i det här hushållet (det kommer dessutom vara ett inlägg att skratta åt om 5-10 år).

Snack om fiberindragning började nog sommaren 2015 och jag tror det var hösten där som vi anmälde/bokade SplitVision, precis innan Fibertjänst kom in i Dalsjöfors och började konkurrera. Sedan har det varit en låååååång väntan.

I somras grävde vi ner slangen från tomtgränsen in till huset och sen var det åter igen väntan. I oktober kom äntligen grävmaskinen och grävde på gatorna i kvarteret, och sen blev det åter igen tyst.

Vi började tro att inget skulle hända före/förrän till sommaren, när plötsligt det efterlängtade telefonsamtalet kom: ”vi kommer och kopplar in det nästa vecka!” Beställning gjordes hos Bahnhof på en gång.

Igår inhandlades ny router. Imorse kom två snubbar och borrade in kabel och installerade fiberkonverteraren. 1,5 år efter vi beställde. När vi kom hem från jobbet idag var det direkt ner i källaren för att koppla och prova.

I 2,5 års tid har vi betalat för 24 Mb ADSL och endast haft ut hälften, så det var det ren fröjd att gå in på Bredbandskollen ikväll. Nu snackar vi!

Vi ska utvärdera lite nu och se om vi ska öka till 100/100 samt om vi behöver en WiFi-extender eller ej.

Men nu kan vi äntligen säga tack och hej till urusel telejacksuppkoppling och välkomna framtiden (nutiden?). Vi har fiber! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s