Novas ”nya” säng 

Då vi märkt att Nova varit på gång att börja klättra ut ur spjälsängen och inte varit så nöjd med att sova i den längre så bestämde vi att försöka byta ut hennes säng så fort som möjligt. Mamma och pappa hade en gammal säng ståendes hemma som vi kunde ta till Oliver, så Nova kunde ta över Olivers säng som har en fallskyddsram. Den 3 juli hade vi 2-årskalas för Nova här hemma för hela tjocka familjen, så då kunde vi passa på att få hit sängen. Mamma och pappa var snälla nog att köpa en ny madrass också när de ändå hade haft ärenden i Värnamo. 

Så på kalasdagen (söndag) bytte vi ut Olivers säng som alltså är utan fallskydd nu, men som gått bra ändå. En utrullning på dessa veckor bara 🙂 

Det dröjde till tisdagen innan vi bar ner Olivers gamla säng till Novas rum, och tanken var att hon skulle få sova där första gången på onsdag dag (min första semestervecka så jag var hemma med barnen). Det blev inte så. Nova blev så exalterad över sin nya säng att vid läggning gjorde hon klart och tydligt att hon skulle sova i sin nya säng! Samma dag hade jag varit och köpt tyg och sytt ett madrassöverdrag så allt var egentligen klart att bäddas upp, och så fick det bli. Nova vinkade när jag sa godnatt och lämnade rummet och hon somnade utan protester. 

På onsdagen monterade jag ner spjälsängen och ställde Novas nya säng på plats. 

Så första sovningen i en säng hon själv kan kliva ur gick problemfritt, men sedan blev det lite struligare. Redan dagen därpå började hon springa upp och inte vilja sova, men jag bar vänligt men bestämt tillbaka henne varje gång, sa godnatt och vinkade. 

Nu några veckor senare är det inga som helst problem att lägga henne. Vi läser en bok som vanligt, och när det är slut så lägger hon sig och somnar utan att springa upp någon gång alls. I alla fall när jag lägger henne, Johan hade lite mer problem med att få henne att stanna i sängen, haha. 

Det är väldigt skönt att slippa gå upp på våra lata semestermorgnar nu för att lyfta upp henne ur sängen. Istället är det hon som kommer in och härjar och stökar i vår säng… 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s