Hejdå 70-tal, kamininsättning & lunchjogg

Tiden bara springer iväg och det blir allt glesare mellan inläggen här. Det händer grejer, hela tiden, och tiden räcker inte till för att skriva ner allt. Jag vill skriva ner, för jag tycker verkligen det är så kul att kunna gå tillbaka och se vad som hänt i mitt liv, se bilder och så. Men just nu är jag mer upptagen av att leva livet i nuet att jag inte hinner med bloggen. Så det blir en snabb catch-up nu.

Hejdå 70-tal
Första etappen i hallen är klar nu! I fredags satte Johan upp de sista dörrfoderna och i lördags morgon spikade han dit de små golvlisterna vid trösklarna. Detta var ju bara en liten del i renovering av hallen, som åkte med nu enbart för att vi gör i ordning Novas rum. Men det kommer vi ganska långt med om du frågar mig 🙂

image

En liten bit av 70-talet borta från huset. Hejdå konstiga dörrfönster och mörkbruna dörrfoder, jag kommer inte sakna er alls 😉
Dörrposterna till kök och vardagsrum är dock fortfarande bruna, de får målas om i en annan omgång.
Vill även tapetsera om hela hallen, men då drar det med sig hallen ner i källaren OCH upp på ovanvåningen så det är inget vi gör i en handvändning.
Och innan dess vill jag måla om hela trappan (trapporna). Och innan vi gör det vill jag nog göra om vardagsrummet. Fast näst på tur står vårt sovrum….
Så det finns alltid att göra med hus! Vårt sovrum får dock vänta lite. Till hösten eller ännu längre. Nu ska bara Novas rum bli klart (inflytt är beräknat nu till helgen) och sen blir det nog renoveringspaus ett tag. För snart drar ju trädgårdssäsongen igång!

Kamininsättning
En annan anledning till att vi vill varva ner lite med renoveringarna är att mitt i allt fixande i hall och barnrum så håller vi på att greja med att sätta in en kamin i vardagsrummet. Först var tanken att vi skulle byta ut den gamla, befintliga i källaren, men nu blir det alltså en till kamin istället, på entréplan.
Hela detta projektet drog igång i oktober tror jag, och nu äntligen börjar det synas. Jag och Johan var och köpte klinkers förrförra veckan, sålde av en bokhylla med vitrinskåp förra veckan och beredde sedan plats för kaminen. Igår måndag kom en kille från 7H Kamincenter och kaklade upp allt samt tog hit kaminen. Imorgon återkommer han och ska installera den, så förhoppningsvis ska allt vara klart imorgon när vi kommer hem från jobbet! Så här ser det ut just nu…

image

Foto: Johan

image

Foto: Johan

Blir nog bra när det är klart. Lite synd att den inte kom på plats förrän eldningssäsongen är typ över, men kylan kommer ju tillbaka igen och förhoppningsvis kommer denna kamin ge en positiv effekt på elräkningen nästa vinter!

Lunchjogg
Tro det eller ej, men imorgon kommer jag antagligen vakna med träningsvärk! Som ett väldigt trevligt initiativ så är vi några på jobbet som börjat lunchjogga ihop. Idag var det premiär för min medverkan. Vi var nio tappra själar som gav oss ut i vårsolen som faktiskt sken från blå himmel och bjöd på ett väldigt trevligt löparväder.
Jag har då alltså knappt rört på mig på över ett halvår, och löpning blev nog bara en enda gång förra året. Så jag gick in i detta med devisen att någon måste ju vara sämst också. Och jag är en kvinna som står fast vid mitt ord! Jag var sämst, jag var sist! 😀
Men – jag var fortfarande bättre än alla de som satt kvar på kontoret som inte följde med (alla var inbjudna) och jag kan bara bli bättre nu! 🙂 Tanken är att vi ska köra varje tisdag och torsdag, och nästa gång ska jag inte gå ut lika hårt i början, så kanske jag orkar bättre.

image

Vi fick ihop 4,3 km idag med en kort paus med lite burpees och sit-ups. Ingen tid att prata om alls, men som sagt, det är ingen tävling och alla får ta det i sitt eget tempo. Huvudsaken är ju ATT man springer, och jag ska verkligen försöka vara med så ofta jag kan.
Att träna på lunchen så här är egentligen idealiskt för mig, som inte har nån tid över för träning på fritiden! Nu kan jag träna och ändå komma hem efter jobbet som vanligt 🙂

Det var allt. Återkommer med bild på en installerad och bruksklar kamin sen. Nån dag… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s