Olivers nya rum – förebilder och in the making

Inatt sov Oliver den första natten i sitt nya rum, på ovanvåningen, helt själv! 🙂 Det gick jättebra och helt utan problem, det var nog mest jag som var nojig och orolig, haha. Allt är inte helt klart där uppe än, så efterbilder kommer senare. Här är i alla fall lite förebilder och när rummet var in progress.
Rummet har stått helt tomt sedan vi flyttade in. Gardinerna lämnade säljarna kvar så jag har bara ställt dit två plastblommor och en fönsterlampa som aldrig var tänd, annars är det orört. Hela ovanvåningen har nästintill varit orörd sedan vi flyttade in, haha!

image

Förebild 1. "Sänghörnan".

image

Förebild 2. Samma vägg som ovan, garderoberna är mitt emot fönstret.

image

Förebild 3. Garderober och dörr.

image

Förebild 4.

image

Förebild 5. Väggen till höger om dörren, mitt emot "sängväggen".

image

Förebild 6. Rundturen avslutas.

Så såg det ut innan. Sen började Johan slipa tapetskarvarna, dörrposten och fönstret någon gång i mellandagarna. Då var vi även och köpte målarfärg samt såg ut och beställde tapet till fondväggen. På nyårsdagen satte vi igång att måla väggarna och på trettondagsafton den 6 januari satte vi upp tapeten. Då såg det ut så här…

image

Förberett...

image

Oliver fick hjälpa till att måla lite med. Tills han kletade färg på tröjan och garderobsdörren.

image

Sakta men säkert...

image

...går det framåt!

image

image

Första våden på plats!

image

Färdigt!

Det var första gången jag och Johan tapserade helt själva utan någon av våra pappor som övervakade och det gick alldeles galant faktiskt 🙂 Bör man ju kunna när man har hus, men vi har ju inte renoverat så mycket hittills.

Veckan efter nyår var jag ledig och hemma med barnen och Johan jobbade. Onsdagen var röd dag så det var då vi passade på att tapetsera. Jag har lite dålig koll på dagarna nu, men det var nånstans i dagarna efter nyår som jag började grundmåla dörrposten till Olivers rum, och sedan bestämde att vi lika gärna skulle måla om de andra två dörrarna och dörrposterna på ovanvåningen också (toalett och klädkammare) när vi ändå höll på. Johan suckade och drog fram slipmaskinen igen och slipade ner även de dörrkarmarna. Sedan hade jag sysselsättning för hela min lediga vecka. Varje dag när Nova sov var jag uppe och målade. Två gånger med grundfärg, två gånger med toppfärg. På tre dörrkarmar. Var rätt bra på det sista gången 😉 MEN! 70-talsbruna dörrposter is no more! 🙂

image

image

En grundmålning avklarad.

image

Ett antal penseldrag senare...! 🙂

Så här i efterhand är jag väldigt glad att vi gjorde alla tre, de andra två hade aldrig blivit gjorda annars…!

Passande nog behövde svärmor åka till Ikea i lördags och jag hängde gladeligen med som bärhjälp. Jag kom därifrån utan en enda möbel och utan ett enda värmeljus. Dock inte tomhänt! 😉 Det var främst lampor som stod på min inköpslista, det blev både tak-, fönster- och sänglampa till Oliver samt gardinstång, dörrknoppar till garderoben och en matta.

Köpte även en taklampa till hallen uppe. På så sätt kunde vi ta de två gamla taklamporna från ovanvåningen och byta ut de två i hallen i källaren som jag gladeligen kommer skänka till nån loppis, eller en container…! De ”nya” lamporna i källaren lyser upp dubbelt så bra och är mycket bättre än de gamla och otroligt fula lamporna som satt uppe när vi flyttade in.

image

Gamla lamporna

image

"Nya" lamporna.

Så igår söndag satte vi upp tapetbården i Olivers rum som vi velat lite över men blev jättenöjda med, fixade hyllor i hans garderob och skruvade upp lampor för fullt. Sedan var rummet så pass klart som vi kan göra det för tillfället, så vi bar upp Olivers säng och byrå. Båda barnen sprang omkring som små kalvar på grönbete när de kom upp och såg hur det blev. Nova fick genast syn på bården med de stora maskinerna som hon pekade på och lät som bara hon kan, och Oliver sprang runt, runt och tackade sedan för att vi gjort det så fint ❤

Johan läste för honom igår och jag tog en bild där man ser lite av bården och hans nya sänglampa.

image

Efter att vi sagt godnatt hörde vi inte ett knyst från honom, men en tänd badrumslampa vittnade om att han nog varit uppe och kissat en gång =P
Jag var minst sagt spänd när jag gick upp för att väcka honom imorse men allt var som en vanlig ”dagisdag”, dvs han var trött och ville sova mer. Men lite stolt över att ha sovit i nya rummet var han nog. Om inte annat så var hans mamma superstolt…!

image

Just vaknat efter sin första natt i sitt nya rum! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s