Nyårsafton 2015

Har just vaknat upp på andra sidan nyåret. Första januari 2016. Ute är det snö och minusgrader. Tror jag, vi har inte dragit upp persiennerna än. Barnen är uppe och leker sedan en stund tillbaka. Vi ligger kvar och kommer inte riktigt upp ur sängen… Snart så…

Gårdagskvällen bjöd på en mycket trevlig och lugn afton med trerättersmiddag ihop med makarna Olsson och Gustafsson. Sex vuxna och sex barn. Vi ansvarade för en rätt var.

image

Dukat till middag

image

Nyårsdukning i guld

NYÅRSMENY

Förrätt – av Olssons
Kantarellsoppa på egenplockad svamp med vitlöksrostat bröd

Huvudrätt – av Kallins
Chardonnaypocherad färsk hälleflundra på en bädd av julienne-grönsaker med skaldjurssås på egen fond. Serverades med västerbottenostgratinerat fluffigt potatis- och jordärtkocksstomp

Efterrätt – av Gustafssons
Chokladpudding toppad med browniebitar, ringlad kondenserad mjölk och cashewnötter

image

image

image

Kvällens barnmeny såg likadan ut på för- och efterrätt men till Huvudrätt fick de hemmagjord minipizza.

image

Gott nytt år önskar familjen Kallin. Foto: Tytti

Nova tackade för sig klockan nio och Oliver höll sig vaken tills gästerna åkte hem en timme innan midnatt. Jag och Johan höll oss vakna till tolvslaget men sedan checkade jag in i sängen till ljudet av fyrverkerier utanför fönstret.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s