Ett år i huset med före- och efterbilder

Idag är det ett år sedan vi fick nycklarna till huset och äntligen fick köra våra flyttlass från lägenheten och hit. Det var en hektiskt helg men det flöt på bra och vi körde hit allt på två dagar om jag minns rätt. Sen tog det lite tid att få ordning på allt inne i huset, men det gick fortare än vi trodde det med. Jag hade nog räknat med att ha ouppackade flyttlådor stående ett bra tag, men jag tror de sista lådorna och kassarna var våra kläder som vi inte kunde packa upp för att vi saknade hyllor i våra garderober. Vid Olivers kalas den 14 december hade pappa med sig hyllor åt oss, och sen tog det väl några dagar till innan de var uppe och kläderna på plats.

På dagen ett år sedan vi prilliga stod utanför huset med nycklarna i handen...! #SendMeBackSaturday

På dagen ett år sedan vi prilliga stod utanför huset med nycklarna i handen…! #SendMeBackSaturday

Vi har inte gjort mycket på insidan av huset, nästan ingenting alls faktiskt! Vi (och med vi menar jag Andreas) har fixat lite eluttag, en fläkt i duschen nere samt säkrat ner huvudsäkringen på huset. På utsidan däremot… ojoj! Det har upptagit mycket av vår tid sedan vi började på Johans födelsedag den 5 april i år. Dräneringen i sig, men det har nog lagts mer timmar på allt arbete att återställa och bygga upp trädgården igen som vi vill ha den. Själva bilder från dräneringen har jag fortfarande inte fått upp, men det kommer nog nån vacker dag. Nu tänkte jag istället visa lite före- och efterbilder på vad vi åstadkommit på ett år.

Förebilderna är från i våras innan och när vi började röja i trädgården och efterbilderna lite allt eftersom det blev klart, och några är nya.

Före, garageuppfart

FÖRE – Garageuppfart

2015-11-08-12.53.57

EFTER – Garageuppfart. Vi är inte klarar här, vi ska lägga sten på hela uppfarten, men det får vänta lite till.

Före, ingången

FÖRE – Ingången. Stora halvruttna slipersstockar som dessutom inte livade med husväggen eller varandra.

Efter, ingången

EFTER – Ingången. Bottensten ramar in trädgården och singel utmed husväggen. Sidan mot garageuppfarten går nu i linje med husväggen hela vägen, rakt och fint 😉

DSC00206

FÖRE – Trappan/framsidan. Under luftvärmepumpen var en stor plastbalja som fylldes med kondensvatten. Vid fuktigt väder behövdes den tömmas en gång om dagen.

2015-11-08-12.56.59

EFTER – Trappan/framsidan. I samband med dräneringen lade vi dit ett tempererat tråg med avledningsslang som tar hand om överskottsvattnet från luftvärmepumpen ner i dräneringen.

FÖRE – Södergaveln. Utmed väggen var fullt av rabatter och stora buskar vid knutarna.

EFTER - Södergaveln. Rabatterna är väck och istället ligger det singel innanför bottensten. Två av träden rök när grävmaskinen skulle in så där står två nya prydnadsaplar.

EFTER – Södergaveln. Rabatterna är väck och istället ligger det singel innanför bottensten. Två av träden rök när grävmaskinen skulle in så där står två nya prydnadsaplar.

FÖRE - Trädgårdshörnet.

FÖRE – Trädgårdshörnet. Stort och vildvuxet.

EFTER - Trädgårdshörnet.

EFTER – Trädgårdshörnet. Upprensat och städat 🙂

2015-08-14 12.45.52  IMG_4741

FÖRE - Baksidan

FÖRE – Baksidan.

image

IMG_3608

FÖRE – Häcken baksidan. Vildvuxen och hängde över 0,5-1 meter.

IMG_3656

EFTER – Häcken baksidan. Vi (Johan och svärfar) sågade ner hela häcken och en ny får växa upp istället.

FÖRE – Baksidan/trädgårdslandet. Det befintliga trädgårdslandet var ca 1,5 meter ut i trädgården med en remsa gräsmatta innanför.

EFTER - Trädgårdslandet. Landet är inflyttat ända in till häcken så vi fick mer trädgårdsyta. Metallpinnarna med de enorma cementfundamenten starka nog att hålla noshörningar ute lyckades vi också få bort.

EFTER – Trädgårdslandet. Landet är inflyttat ända in till häcken så vi fick mer trädgårdsyta. Metallpinnarna med de enorma cementfundamenten starka nog att hålla noshörningar ute lyckades vi också få bort.

På tur står nu att vi ska göra i ordning Olivers rum på övervåningen och när det är klart ska Nova få sitt egna rum! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s