Förebilder samt förberedelser inför dräneringen

Häromdagen gjorde jag rejäl kameratömning och la över bilder från båda mina kameror. Alla bilder från dräneringen hamnade i en egen mapp och det var sjukt kul att kolla genom dem. Man glömmer fort… När jag fick se bilderna på de enorma jordhögarna som ockuperade nästintill hela vår trädgård så var man väldigt tacksam att just själva grävningen och dräneringen är över! Vår trädgård är fortfarande lite kaotisk och det återstår mycket arbete för att få ordning på allt som vi vill ha det, men så skönt att den biten är avklarad nu i alla fall.

Vi hade öppet dräneringsdike runt huset i ungefär tre veckor. Det kändes som tre månader. Och trots att det inte är så längesedan allt hände så känns det redan avlägset. Det slog mig också att jag inte visat så mycket av själva dräneringen och förberedelserna inför den. Så här kommer ett inlägg som jag kommer gilla att gå tillbaka till och kolla på. Kanske inte lika underhållande för er andra, men det får ni ta 😉 Då inlägget blev långt och klockan blev mycket så får jag dela upp detta i två inlägg. Här kommer före-arbetet, så får dräneringen bli i ett annat inlägg.

Först lite före-bilder!

 

IMG_9489

Framsida med garageuppfart.

 

IMG_9484

Ingången till trappan.

Framsidan med trappan. Överflödigt vatten från luftvärmepumpen samlades upp i en stor plastbalja som vi fick tömma dagligen de fuktigaste dagarna.

Framsidan med trappan. Överflödigt vatten från luftvärmepumpen samlades upp i en stor plastbalja som vi fick tömma dagligen de fuktigaste dagarna i vintras.

Baksidan med den gamla altanen.

Baksidan med den gamla altanen.

Baksidan

Baksidan

Gamla altanen.

Gamla altanen.

DSC00201

Trappan in/ut.

Allra första handtaget i trädgården var på Johans födelsedag den 5 april när vi började plocka upp all gatu- och kantsten runt huset.

IMG_9506

Och det var mycket sten! Foto: Johan

Och det var mycket sten! Foto: Johan

Nästa steg var att ta bort den gamla altanen. Johan fick gå lös med motorsågen. Det påbörjades den 6 april och var klart tre dagar senare.

IMG_9679

IMG_9690

IMG_9742

IMG_9756

Den 25 april spettade Johan upp slipersmuren runt garageinfarten och ingången. Jobbigt och slitigt, och TUNGT att åka och slänga.

IMG_0094

DSC00532

Slutligen grävde Johan upp ett hål under entrétrappan och fixerade upp den med några träklossar den 29 april. Detta för att förhindra att trappan skulle rasa vid urgrävningen.

IMG_0116

Så en del jobb innan vi ens kunde ta hit en grävmaskin med andra ord! Men den 6 maj kom den stora gula maskinen och rullade in i trädgården. Fast det får bli i ett annat inlägg! Godnatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s