Nova ettårskalas

Just nu ligger jag i sängen med mobilen under täcket och lyssnar på Novis som stökar lite i sängen. Klockan är alldeles strax midnatt och hon borde ju sova vid det här laget, men det är flera faktorer som påverkar just nu. För det första febern hon fått, med största sannolikhet tänder på g. För det andra värmen som bekymrar de flesta i det här landet just nu och för det tredje så nattade vi henne hemma hos Andreas och Sara ikväll, drog upp henne vid elva när vi åkte hem och nattade om henne hemma. Nu verkar det som om hon somnat till slut och till mångas lättnad regnar det faktiskt lite ute nu (halleluja).

Det har varit några otroligt varma och soliga dagar med alldeles för lite svalkande vind för att svenskarna ska vara helt nöjda så det har varit minst sagt svettigt! En av de varmaste dagarna var nog igår, lördagen den fjärde juli, Novas ettårsdag, och dagen för hennes kalas med familjen. Mina föräldrar, Johans föräldrar och bröder samt Sara var här. Det var bara Jennifer som saknades som var tvungen att jobba.
Jag hade stått inne och bakat hela veckan och grejat med tårta. Jag hade en sån fin bild i huvudet på en hög, vit, gudomligt god marsipantårta med jämnt och symmetriskt rutmönster och rosa ätbara fjärilar. Nu blev ju självklart inte verkligheten riktigt så. Tårtan blev varken hög, vit eller symmetrisk. Inte gudomligt god heller kanske, men den blev lite fin och ganska god i alla fall. Hoppas Nova förlåter mig till sin artonårsdag… 😛 De ätbara fjärilarna var där i alla fall!

image

Först ett paket på morgonen, innehållandes klänningen för dagen.

image

Johan fixade goa tekakor...

image

...och jag hade bakat fikat (förutom vaniljhjärtanen som mamma hade med sig).

image

image

Bröderna flydde ner till kylan i källaren så fort de kunde. Och där lockade även vårt "nya" pingisbord vi fick hem häromdagen.

image

Paketöppning! Foto: Johan

image

Oliver hjälpte gärna till att öppna presenter.

image

Många paket var det...

image

...men roligast var nog snörena ändå...

image

Alla fina presenter!

image

Sedan var det dags för tårta!

image

Oliver hjälpte till att ge Nova lite tårta med!

image

La familia. Foto: pappa

Sedan var det inga större problem att lägga Novis för natten den kvällen… Oliver fick vara vaken lite längre och var med när Johan och pappa gick ut i trädgården en stund. Mamma gick loss med sekatör i jakt på mördarsniglar medan männen fixade med presenning till sandlådan. När mamma kom till våra rabarber gjorde vi ett lite oväntat ”fynd” i en enorm padda!

image

image

image

Katterna mådde gott i den ljumna kvällen.

image

image

Letar mördarsniglar

image

Bus med morfar.

Även Oliver somnade gott den kvällen! 🙂

Mina föräldrar stannade kvar idag, och idag har vi haft ännu en varm dag. Men den får komma i nästa inlägg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s