Olivers nattblöja

Jag har tänkt skriva det här inlägget i snart två veckors tid nu, men bättre sent…? Det är nu nämligen två veckor som Oliver inte haft nattblöja på sig överhuvudtaget. Dagtid har fungerat superbra utan olyckor länge nu och både morgon och kväll har vi pratat med Oliver om att ta bort blöjan på nätterna också, men jag har tänkt att det nog ligger en bit fram i tiden än.

Så fredag/lördagsnatten för två veckor sedan så kissade han på kvällen och kom och sa till oss på morgonen och vi kunde ta av en torr blöja! Perfekt, tänkte vi, och bestämde att om han klarade detta i en vecka eller så, så skulle vi testa att låta honom sova utan blöja. Men redan samma dag, lördagen, lämnade vi bort barnen till farmor och farfar då vi hade vår fest här, och meddelade om situationen. Dagen därpå får vi höra att Oliver fått sova utan blöja! Helt enkelt för att han inte velat ha någon, men det hade gått bra och han hade vaknat torr!

image

Efter det var det bara att fortsätta i samma spår. Oliver själv ville ju inte längre ha blöja på sig, utan gillade nog att känna sig stor genom att sova i kalsonger.
Med två veckors försökstid bakom oss så har det gått bra ungefär hälften av nätterna. De gånger det inte gått bra är de kvällar han vägrat kissa före läggdags, då har han vaknat ledsen tidigt på morgonen med blöta byxor. Men kissar han bara på kvällen så vaknar han torr och kissar i toaletten.

Det komiska var att vi precis innan detta köpt ett nytt paket med blöjor till Oliver, men aldrig hann öppna så det lämnade vi faktiskt tillbaka! Nu har vi bara tre stycken blöjor kvar som legat orörda i två veckors tid och antagligen inte lär användas alls heller!

Vår stora kille! Blivit blöjfri på natten lika mycket av en ”slump” som när han slutade med napp, haha.

image

Oliver tog en selfie i trädgården häromdagen!

Annonser

2 thoughts on “Olivers nattblöja

  1. lucky you! 👌 och duktig Oliver! 👏😍
    va skönt att han tagit initiativet själv. när jag frågar medina om hon ska sluta med sin nattblöja så säger hon bara ”Ne eh” och ser allmänt trotsig ut.. det kanske blir en psykologisk maktkamp 😂

    • Ja vi är lite chockade själva här! 😜 Men nu har det gått bra några nätter så det känns bra. Sen vet vi ju såklart att det kan hända en olycka ändå när som helst även när vi tror vi är säkra. Men det kommer en dag för Medina också, när ni minst anar det! Fortsätt prata om vilken stor tjej hon kommer bli sen bara 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s