Mitt 2014

Som vanligt ska jag även göra en sammanställning av föregående år! Tiden har sprungit iväg så jag publicerar detta en månad senare än planerat, men bättre sent…? I korthet kan jag bara säga att det varit ett av mina bästa år på den privata sidan med både Novas födelse och husköp samt flytt! Men vi tar det från början…

JANUARI

* Både jag och Johan jobbar heltid medan Oliver är på dagis. Jag sitter på Bloms AB på Brämhult och snickrar på deras hemsida sedan september året innan.
* Jag är ”hemligt gravid” ännu.
* Vi går på en husvisning i Sparsör men på bankmötet dagen därpå nekas vi lånelöfte (jag sitter fortfarande på provanställning).

FEBRUARI

* Olivers potträning börjar så smått komma igång.
* 12 februari får vi gå på ett efterlängtat ultraljud och äntligen få se vår lilla skrutt i magen. Samma dag går vi ut offentligt med nyheten.

* Följande månader kommer att präglas mycket av graviditeten (såklart) och jag når halvtid innan februari är slut.

MARS

* Olivers traktorintresse blir bara större och större, och då är det rena rama julafton att få komma hem till farfar och få åka riktig traktor ibland.
* Vi börjar förbereda Oliver inför ett småsyskons ankomst och han lär sig snart att ”mamma mage bebis”.
* Vi börjar också planera för att göra om datorrummet till Olivers sovrum.

APRIL

* Projektet ”förvandla datorrum till barnrum” påbörjas. Då det är mycket som ska röjas ur och bäras upp på vinden tar det sin lilla tid…

* På skärtorsdagen bär vi in Olivers säng i hans nya rum och han sover i eget rum för första gången, utan större problem.
* Påskhelgen bjuder på strålande sol och härlig vårvärme med mycket uteaktivitet. Bland annat besökte vi Ramnaparkens nybyggda lekplats för första gången.
* Sista helgen i april kommer mina föräldrar på besök och har med sig en juniorsäng/växasäng till Oliver som nu får överge spjälsängen och bli en stor pojke som sover i stor säng! 🙂 Bytet går galant, tills han kommer på att han kan gå upp själv ur sängen på kvällen… =P
* Vårvärmen fortsätter och ger oss varma soliga dagar redan i april.

MAJ

* Den lättnattade Oliver blir plötsligt lite besvärlig om kvällarna och ovana vid problemet som vi var så tog det ett tag att komma på en bättre lösning.
* Jag går på Stora loppisdagen på Åhaga och fyndar flytväst och lite barnkläder med mera.
* Efter kontakt med vår bankman får vi mot alla odds ett lånelöfte till hus! Lyckan är obeskrivlig att vi äntligen kan börja titta på hus på allvar!
* Jag når vecka 30 i graviditeten och börjar bli rätt trött på att vara trött, tung och klumpig.

JUNI

* Våren börjar övergå i skön sommar och vi firar fyraårig bröllopsdag den femte.
* Vi går på tre husvisningar i Dalsjöfors varav vi blir ensamma kvar på ett hus men väljer att backa då allt ändå inte känns helt rätt.
* Johan åker på många fisketurer och så länge vädret är bra får även Oliver följa med flera gånger.

* 35 veckor klaras av av graviditeten och de sista långa sega veckorna kommer.
* Jag får ett extra supersnabbt ultraljud under ett vanligt barnmorskebesök för att dubbelkolla hur bebisen ligger i magen.
* Jag byter upp min mobiltelefon från Samsung Galaxy S2 till S4+.
* Midsommar firas i Johan F’s föräldrars hus i Tvååker utanför Varberg. Sol, regn, mat, dans kring midsommarstången och glada skratt! En mycket härlig helg.
* Med bara två veckor kvar till semestern blir jag sjukskriven sista tiden, vilket var behövligt.
* Med lite mer för mig själv hinner jag förbereda inför bebisens ankomst med att packa BB-väskan och sovkorgen kommer på plats.
* Sista helgen i juni har vi stort släktkalas på min pappas sida och träffas i Fiskaby. Jag är tjockast av alla… 😉

Foto: Jennifer

JULI

* Nio dagar innan beräknad födelse kommer Nova Elin Maria till oss den 4 juli kl. 01:41, 3290 gram tung och 49 cm lång. Välkommen Olivers lillasyster!

* Samma dag som Nova anlände så kommer sommaren till Sverige. Efter ett par regniga veckor så blir det sol och trehundra grader varmt.
* Under första veckan får vi besök av hela Johans familj, Tiina och mina föräldrar som vill se den nya familjemedlemmen.
* Då det är högsommar och semester blir det många badturer. Jag står med vatten till knäna och är lagom bitter för att jag inte kan bada och svalka mig :(, medan Oliver trivs som fisken i vattnet och badar som aldrig förr!
* Vi åker till Olofsbo och bor i stuga ihop med alla mina bröder och deras familjer och har några väldigt fina och soliga dagar vid kusten med bad i dagarna tre… för Johan och Oliver. Jag får titta på… 😦

 AUGUSTI

* Vi åker minitåg med Borås MiniatyrÅnglokSällskap. Riktigt kul aktivitet som verkligen uppskattades av Oliver. Nova sov i bärsele under tiden.

* Jag kommer äntligen igång med barnvagnspowerwalks för att få bort gravidkilona.
* En sen kväll hos Andreas och Sara med nattning av Oliver resulterar i att han slutar med napp. Av en slump! Och 10 gånger enklare än vi räknat med.
* Semestern är slut för Johan och han börjar jobba så jag blir själv med två barn! Flyr hem till mina föräldrar ett par dagar.
* Lördagen den 16 augusti går vi på två husvisningar, en i Dalsjöfors och en på Brämhult. Vi blir lite förälskade i det första huset och går på andravisningen på måndagen. Sedan är budgivningen igång och vi bestämmer oss för att delta. Vi blir dock överbudade och väljer att hoppa av.
* Efter att vinnaren av budgivningen i Dalsjöfors hoppar av på onsdagen, har vi det ledande budet och då det är tyst från mäklaren hela dagen tror vi att det är i hamn. Sent på kvällen kommer dock ett kontringsbud.
* På torsdagen, den 21 augusti, slänger vi in vår sistabud och det andra paret backar. Vi har just blivit med hus!!
* Fredag 22 augusti åker vi ut till vårt blivande hem och skriver kontrakt!

Foto: husfoto.se

* Nu ska lägenheten säljas så det blir besök av mäklare för värdering och planering.
* Vi börjar på allvar att potträna Oliver.

SEPTEMBER

* Nu är dagarna fulla med husbesiktning, besök hos BVC, barnmorskan, dopmöte med prästen och planering inför lägenhetsförsäljning.
* Den 18 september kommer en fotograf och fotograferar vår lägenhet.
* Lördagen den 20 september kommer vår lägenhet upp på Hemnet.
* Samma dag är det dop för Nova. Solen skiner och bjuder på väldigt varmt och skönt höstväder när våra familjer samlas och firar lilla Nova.

Foto: Sara

Foto: Sara

* September bjuder på otroligt härligt väder med sol och blå himmel så det blir många turer ner till lekparken.
* Den 27 september kommer även detta år och jag blir ett år äldre! Jag är numera en ”30-plussare” =O
* På min brors födelsedag, den 29 september är det visning av vår lägenhet. Vi hyr ett släp och tömmer ”halva lägenheten” samt flyr fältet hem till Johans föräldrar under tiden.

OKTOBER

* Efter lägenhetsvisningen på måndagen dröjer det till onsdagen innan budgivningen startar. Men då sätter den igång rejält och två spekulanter slåss om lägenheten. Vinnaren kommer sedan för att skriva kontrakt på söndagen, men ångrar sig på plats.
* Som tur är är de andra spekulanterna fortfarande intresserade och kommer för att skriva kontrakt dagen därpå istället. Den 6 oktober blir därmed vår lägenhet SÅLD.
* Det är nedräkning till flytten och vi börjar packa så smått.

NOVEMBER

* Nu är det bara flytten som gäller så det är packning och adressändring.
* Potträningen med Oliver går framåt och han har knappt på sig blöja om dagarna längre.
* Den 13 november går Oliver sin sista dag på dagiset i stan. Jag har med mig scrappade kort och presenter till fröknarna när jag hämtar honom, bryter ihop och gråter som ett barn =P för att jag tycker det är så jobbigt (om sanningen ska fram så är det här fortfarande ett känsligt ämne för mig…).
* Så kommer äntligen den väldigt efterlängtade dagen. Den 14 november när vi får nycklarna till huset!!

Foto: Pappa

* Allt rännande ut och in under flytten gav Johan en smärre ”man cold” vilket gjorde att han blev hemma från jobbet de första dagarna. Det gjorde att vi hann plocka och röja väldigt mycket och kom bra i ordning på bara en vecka. Inköpslistan bara växte och växte dock… 😉
* Oliver är hemma med mig och Nova första veckan i huset och det känns som vi passerar en milstolpe i potträningen då han numera säger till jätteduktigt när han vill kissa.
* Den 24 november börjar vi inskolningen på Olivers nya dagis. Då han är van dagiskille tar han det hela med ro och redan tredje dagen lämnar jag honom några timmar.
* Trots att vi helst vill lägga all energi på huset så har vi fortfarande kvar lägenheten som ska städas. Tack och lov tog vi lite hjälp (städfirma) till badrum och kök.
* Det blir första advent och dags att plocka fram julpyntet!

DECEMBER

* Den 5 december lämnar vi ifrån oss lägenhetsnycklarna. Skönt att ha allt det avklarat och bakom oss och bara kunna fokusera på huset.
* Nova växer och utvecklas. Hon äter numera gröt till kvällen och får i början av december smaka sina första potatispuréer.
* På Anna-dagen kan plötsligt Nova sitta själv!
* Den tionde december faller den första riktiga snön och vi bygger, med stor entusiasm, vår första snögubbe i vår trädgård!

 * Då Oliver numera kissar på potta eller toalett både hemma och dagis så kallar jag honom officiellt blöjfri om dagarna. Dock händer fortfarande nån olycka ibland.
* Två dagar innan födelsedagen så kommer hela min och Johans familjer på stort treårskalas för Oliver. Det är fantastiskt kul att kunna bjuda alla på en samma gång och erbjuda sittplats åt samtliga. Nyfikna familjemedlemmar går husesyn och en stojig Oliver öppnar paket för glatta livet.

Foto: Johan

 * Den 16 december fyller vår store lille kille 3 år! Farmor och farfar kommer med världens största paket – hans första (eldrivna) bil! 🙂
* Med bara några dagar kvar till julafton klär vi vår allra första riktiga julgran! Jag är lika lycklig som ett barn på julafton 😀
* Julaftonen firas in hos Andreas och Sara med det mesta som hör julen till! Oliver blir trött och hängig under kvällen och strax efter att tomten gått stiger febern på honom och han somnar i soffan.
* Med en febrig Oliver som spydde på hallmattan när vi kom hem får vi stanna hemma på juldagen och missar julfirandet med min familj.
* Tre dagar senare än planerat kan vi till slut åka till Småland och fira jul med större delen av min familj. En liten mini-tomte hade hittat dit för att dela ut ytterligare julklappar till Oliver och Nova.

Foto: Henric

* Nyårsafton blir lugn och skön på hemmaplan med trerätters middag ihop med Johans föräldrar. Som de trötta småbarnsföräldrar vi är så gick vi och lade oss redan innan tolvslaget och låg i sängen och lyssnade på smällarna utanför.

 Det var mitt 2014 det. Det bästa var utan tvekan Novas födelse, och husköp och flytt kommer därefter. Ett bra år! Vilka var dina höjdpunkter under 2014?

Nu ser vi fram emot 2015 som det första hela året i hus med en dränering som väntar till våren, förhoppningsvis ett antal grillkvällar till sommaren, ett ettårskalas lagom till semestern och så får vi se hur det blir med jobb för min del framöver. Mycket att se fram emot med andra ord!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s