Julafton 2014 och inställt juldagsfirande

Nä, WordPress som alltid varit så tillförlitligt och alltid fungerat klockrent har misslyckats och mitt inlägg jag skrev häromdagen är borta. Såå kul att skriva om… Här kommer slutligen det inlägg som skulle publicerats på juldagen, i torsdags, istället för idag lördag.

Julafton, onsdag 24 december

På julaftons förmiddag tog vi det ganska lugnt hemma. Åt lunch, Oliver fick sova en liten stund och vi gjorde oss i ordning för eftermiddagen. Utanför fönstret var landskapet helt grått och regnigt och nån julkänsla infann sig inte ett dugg, trots radions envisa försök att skapa julstämning med alla sönderspelade jullåtar. Även om man alltid vill ha snö på julafton var det med lite lättnad vi tittade ut, då Johan hade snöjouren över julafton och vi ville ju inte att han skulle behöva åka in och ploga.

wpid-20141224161114_img_6691_1.jpgVid tvåtiden packade vi in oss själva och julklapparna i bilen och åkte hem till Andreas och Sara där aftonen skulle firas med Johans familj, samt Saras föräldrar och bror. Nova tog en liten tupplur till att börja med medan vi andra satte oss i soffan framför TVn och såg årets julvärd Henrik Dorsin tända sitt ljus. Även Novas pappa passade då på att ta en liten tupplur… 😉 Oliver satt i farfars knä och hade ganska kul åt Kalle, Musse och alla de andra. Utanför fönstret började några snöflingor falla och lagom tills Kalle var slut så hade vyn utanför fönstret förvandlats till ett vitt vinterlandskap som kändes betydligt juligare och mysigare än bara en timme tidigare! Ändå var det inte så mycket att vi behövde oroa oss för snöplogning – perfekt! Nova vaknade och satt nöjt i farmors knä en stund också.

Efter Kalle blev det lite julfika och jag gjorde några försök att få lite fina kort på barnen framför granen. De fick ett paket att pilla på vilket var väldigt intressant för Nova, och när jag väl fick henne att titta i kameran hade Oliver tröttnat så att få båda bra på samma bild visade sig vara mission imbossible 😛 Så gick då Saras pappa för att ”köpa tidningen” och strax därpå kom en tomte och kikade in genom fönstret. Oliver blev såklart alldeles till sig – denna tomten var ju vida omtalad sedan en månad tillbaka. Han sprang glatt och öppnade dörren redan innan tomten knackat på, men kurade sedan ihop i farfars knä och vågade inte hälsa på den rödklädde mannen som kom in.

wpid-2014-12-27-14.00.59.png.png

wpid-2014-12-27-14.00.12.png.png  wpid-2014-12-27-13.59.40.png.png

wpid-20141224175316_img_6743.jpg

wpid-20141224182629_img_6778.jpg

Tomten ute på tomten!

Den första julklappen som tomten plockade upp gick till Oliver och den hämtade han själv utan problem. Även alla andra paket med hans namn gick han oblygt fram och hämtade, och han tog även i hand några gånger för att tacka tomten för paketen. Det var någonstans mitt under paketutdelningen som jag såg på Oliver att han såg väldigt trött ut, vilket jag tyckte var lite märkligt eftersom han ändå fått sova en stund på dagen. Tyckte även han kändes lite varm, men han är ju varmblodig av sig så tänkte att det nog inte är så farligt. Han kämpade på i all fall och när alla julklappar var utdelade så gick han med på att sitta i tomtens knä, men inte med någon vidare entusiasm. Någon kram var det inte tal om att bjuda på heller!

wpid-20141224183010_img_6796.jpg

wpid-20141224184749_img_6826.jpg

wpid-20141224185506_img_6859.jpg

wpid-20141224185244_img_6846.jpg

Efteråt var det förstås spännande att öppna alla paket. Han fick bland annat memory-spel, kläder, böcker och en stor traktor med släp – ett säkert kort till unge herr Kallin 😉 Även Nova, som sovit gott i pappas famn under hela tomtebesöket, fick en hel del klappar. Det var söta små klänningar, en pyjamas, gosedjur, en bordslampa och en massa annat fint.

wpid-20141224190510_img_6868.jpg

wpid-20141224185544_img_6862.jpg

wpid-20141224190536_img_6872.jpg

wpid-20141224191637_img_6901.jpg

Farmor och farfar fick en tavla av och med barnbarnen 🙂

Så var det till många hungriga magars förtjusning dags för julmaten. Traditionell julmat utan konstigheter. Förutom köttbullarna som Johan gjort, som han tillagat med en liten twist – smak av pepparkaka! 🙂 Oliver rörde inte maten. Nog att han ätit en och annan godisbit och både lussekatt och pepparkaka innan, men jag tror inte han tog en enda tugga av maten. Jag märkte nu på honom att han inte var som han skulle och han såg bara tröttare och tröttare ut. Denna dag hade vi planerat att strunta i alla nattningsrutiner och låta Oliver få vara vaken så länge han orkade, vilket vi uppskattade skulle bli runt tio-elvatiden på kvällen. När inte maten gick ner och knappt heller leksakerna han fått lockade, sa jag till honom att han fick lägga sig i soffan och vila lite om han ville. Han stensomnade innan klockan hann bli åtta, varm som en stekplatta.

Uppdukat julbord

Uppdukat julbord

wpid-20141224201039_img_6923.jpg

Jennifer busar med Nova som skrattar för fullt!

Jennifer busar med Nova som skrattar för fullt!

Att natta Nova visade sig däremot vara mission impossible. Eftersom hon sov gott när tomten delade ut julklapparna så var hon pigg som en mört och höll igång och skrattade och var glad ända fram till efter nio innan hon blev lite grinig och jag kunde gå och lägga henne runt halv tio! Oliver vaknade till ur sin djupsömn i soffan några gånger, men tittade mest trött på oss, vände sig om och somnade om. Stackars liten! Av alla dagar på året så blir han sjuk på självaste julafton! Jaja, lite feber är nog ingen fara tänkte jag, lite Alvedon så kan vi åka hem till min familj på juldagen som planerat ändå! Så länge det inte är magsjuka är det ingen fara!

Vi packade in julklappar och barn igen runt midnatt och for hemåt igen. Oliver var vaken hela vägen hem och satt trött på golvet i hallen medan vi lastade in allt från bilen. Precis när jag kom in med ett lass ser jag hur Oliver kräks rakt över sig själv och hallmattan. Neeeeeej! Stackars Plutten mådde verkligen inte bra, och genast blev vi ju oroliga över magsjuka och undrade hur många som kan ha smittats om så var fallet. Oliver fick Alvedon och bäddades ner i sängen och somnade omgående.

Nu över tre dygn senare kan vi konstatera att det var ingen magsjuka, för han har ätit som vanligt utan problem och varit relativt sig själv, men febern höll i sig och var snubblande nära 40-gradersgränsen under juldagen. Eftersom vi inte visste om det var magsjuka eller ej i torsdags så vågade vi inte sätta oss i bilen och åka mot Småland så när vi egentligen skulle suttit och ätit julbord hos mina föräldrar och firat med mina syskon, satt vi hemma i soffan och käkade hämtmat från McDonalds…! Eftersom febern inte gett med sig avvaktade vi även annandag jul, med att åka iväg. Den har gått upp och ned under dagarna här, med en peak på 39,8 men idag verkar den ha gått ner äntligen. Då var planen att vi skulle åkt idag, men nu har Oliver åkt på en vrålförkylning istället, och min far har blivit riktigt kass där hemma med så när vi kommer iväg vet vi inte riktig än! Men vi hoppas på att snart kunna åka hem till mormor och morfar och öppna några julklappar till! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s