Öland del 3 – Slappardag och hemfärd med bad i Köpingsvik

Så sista inlägget om Öland nu då!

Dag 6 – Fredag 10 augusti
LÅNGPROMENAD TILL STRANDEN (8 bilder)
Dagen började med finfrukost som jag och Johan fixade, och då blev det stekt ägg och bacon minsann! 🙂
Vi kollade vädret jämt och ständigt i stugan och fredagen hade visat på fint väder, men icke. Tanken den här dagen var att killarna skulle åka och fiska medan vi tjejer skulle åka till stranden, men vind och moln satte stopp för de planerna. Killarna åkte och fiskade och vi tjejer visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Till slut begav vi oss ut på en promenad till den stranden som skulle ligga två kilometer bort enligt stugannonsen. Enligt Jennifers Runkeeper gick vi cirka sex kilometer fram och tillbaka, så de där två kilometerna var nog fågelvägen eller nåt… På vägen dit stannade vi och hälsade på två jättesöta små hästar som vi antog var den så kallade Ölandshästen. Små och söta var de i alla fall, fast den ena hade ett läskigt öga. Väl framme på stranden märkte vi att den inte var något att ha i badväg, liten och rätt äcklig. Det låg till och med en död mås i sanden… Kvällen blev lugn och händelselös.

Dag 7 – Lördag 11 augusti
SOL, BAD OCH HEMFÄRD (4 bilder)
Så kom sista dagen i stugan. Vi hade som sagt stugan till söndagen och kunde stannat en dag till, men eftersom de flesta skulle börja jobba på måndagen så var det skönt att komma hem lite i tid och hinna landa innan det var dags för jobb. Vi hade ju ett kalas i Skillingaryd på hemvägen så för oss gjorde ju ingen skillnad, men genom att åka på lördagen slapp vi stressa upp på söndag morgon och åka tidigt för att komma fram i tid. Så hela lördag förmiddag gick åt till att packa ner, packa in och städa.
Och DÅ kom äntligen sommaren och värmen! Tack för den! Så för att inte slösa bort en fin sommardag stannade vi till vid Köpingsviks strand för lite sol. Jag och Johan var de enda som badade på riktigt, och även om det var kallare än Varberg, så var det ganska skönt när man väl doppat sig. Oliver låg i sitt soltält och… nä, han låg inte alls i sitt soltält, han kröp genast ur tältet och låg i sanden!! Den var jätteintressant och skulle undersökas noga. Han hade sand överallt sedan! =P
När vi torkat till var det bara att packa ihop allt och stuva in i bilen igen och köra hemåt. Oliver somnade gott och vaknade sedan och blev otålig lagom tills det blev matpaus i Växjö.

Så där ja, klart! Bara ett inlägg kvar om Skillingaryd då! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s