Oliver 2 år!

Hipp hipp hurra för Oliver ida’!!

Tänk att vår lille ”bebis” fyller två år! Vår lille plutt börjar bli stor! Det är nästan lite läskigt ibland. Ena stunden kan man säga åt honom någonting och han förstår precis och gör vad vi ber honom om. I nästa stund ligger han på skötbordet och asgarvar åt Johan som leker tittut från duschen och han känns som en liten bebis igen. Men det är bara att inse att han inte nån liten bebis längre. Han är en stor liten pojk nu! Vi var på BVC i tisdags och det gick bra att mäta sig utmed väggen som ”stora barn”, men ställa sig på vågen ville han inte så det fick bli sittande på bebisvågen.

Vikt: 13,8 kg
Längd: 85,5 cm

Och så här är det att heta Oliver Kallin nu för tiden!20131216183943_IMG_1155

  1. Mamma och pappa är det bästa som finns. Näst efter traktorer!
  2. Öppna dörrar ska stängas och stängda dörrar är till för att öppnas!
  3. För att säkerställa att man har mamma eller pappas uppmärksamhet så kan man ropa på dem, om och om och om igen. Utan att vilja nånting.
  4. Att komma till dagis är jättekul och han vinkar glatt när jag lämnar honom. Att bli hämtad är ännu roligare och han vinkar genast hejdå till fröknarna.
  5. Att äta mat nu är faktiskt rätt okej. Ibland räcker det med att titta på maten så vet han om han vill äta den eller ej, men den stora matvägran som hållit i sig ett halvår verkar vara på väg över.
  6. Tänder har han totalt 13 stycken. Åtta ”framtänder”, fyra sido/kindtänder och en hörntand i vänster överkäke.
  7. Han är bra på att härma ord och kan (föröka) säga det mesta efter några upprepningar från en vuxen. Favoritordet är nog ändå ”båtta” (borta). Eller ”tackto” (traktor).
  8. Han kan även sätta ihop ”meningar” med två ord som ”sitta hä” (sitta här), ”tackto båtta” (traktor borta) eller ”mamma dutti” (mamma duktig).
  9. Som nästan alltid så gillar han att sova och behöver fortfarande ganska mycket sömn. En ledig dag hemma sover han 2-3 timmar på dagen. På dagis blir det sällan mycket mer än en timme. När det är läggdags på kvällen springer han gladeligen in till sängen för att ”nanna”.
  10. Roliga saker att göra hemma är leka med traktorer, bygga med lego eller pussla. Han lägger pussel upp till nio bitar ganska bra, om han får lite vägledning.
  11. Vad som är väldigt roligt annars är att titta på BAANTEE (Bamse) på TV eller spela på någon av mamma eller pappas mobiler. Pusselspel är populärast.

Ordförråd

Att rabbla upp alla ord Oliver kan här går inte, men jag ska lista några stycken ändå. Listan med ord jag började skriva ner för hand för nån vecka sedan är förståss puts väck och det står still i huvudet nu så jag känner att jag kommer få fylla på den här listan i efterhand när jag kommer på fler ord. För just nu kommer jag på ungefär fem ord.

  • Mommo, mo-a (mormor, morfar)
  • Mamo, affa (farmor, farfar)
  • Tackto (traktor)
  • Bannbil, assbil (brandbil, lastbil)
  • Ganka (anka/badanka)
  • Bomba (blomma)
  • Bamba (lampa)
  • Bäbi (bebis)
  • Dutti (duktig)
  • Mutte (mössa)
  • Icka (dricka, tex mjölk eller vatten)

De flesta djur benämns med deras läten som till exempel morrande/fräsande för lejon och tiger, muuu för kossa, iiihhiii för häst och tuuut för elefant. Undantaget är fågel som inte helt otippat heter pippi.

Älskade goa underbara unge! Mamma och älskar sig till stjärnorna och tillbaka! Stort grattis på tvåårsdagen!

IMG_0754

 

2 tankar på “Oliver 2 år!

  1. va kul att läsa! :))
    hur säger han när han vill ha mössan? hahah plats för missförstånd för omgivning av min kaliber. häftiga oliver! ❤

    mindre roligt att min 1,5 åring väger 800 gram mindre än din 2 åring hahahah.. iofs så är hon 85 lång så det ser ju rätt normalt ut om man slår ihop det. puh!

    • Haha, ja det är tur han lägger ett E i slutet. Mössa är för övrigt (tydligen) det viktigaste plagget jag tar på honom så han gapar muttEEEE i falsett så fort jackan kommit på….

Lämna en kommentar